28 Temmuz 2022 Perşembe

Bebekler Neden Öksürür?

Bebekler Neden Öksürür?

Küçük yaştaki çocuklar özellikle bebekler bir çok nedenden ötürü öksürüğe tutulabilirler. bu öksürükler sık sık ve derinden gelebilir. Nedenler arasında şunları sayabiliriz:
Soğuk algınlığı: İçlerinde en yaygın olanıdır; ama bebeklerimizi Boğmaca, Alerjiler, hava yoluyla alınmış zararlı maddeler ve burun / sinüs enfeksiyonu ile Tüberküloz gibi  sebeplerle de öksürük nöbeti geçirebilirler. Bununla beraber genel manada öksürüğü bir düşman değil, dost olarak algılamak en iyisidir.



Bebek Öksürüğü Nasıl Geçer?


Ciğerleri koruyan, gizli salgıları temizleyen öksürme eylemi, birçok enfeksiyondan kurtulmaya da bire birdir. Bir anlamda öksüren vucüt düşmanlara karşı savaşan ve direnç gösteren vucüttür.
Yani öksürük insan bedenine, bedenimizin birşeylerle meşgul olduğu mesajını da aktarır. Eğer öksürük, yaygın bir soğuk algınlığından kaynaklanmışsa, ya da uyku bölünmelerine neden oluyor, veya art arda farklı içecekleri tüketmekle ilgiliyse, belki onu durdurmaya çalışmak faydalı da olabilir.

Şuraya dikkat etmek gerekir ki; saat başı süren öksürük ve soğuk algınlığına bağlı sıkıntıların tedavisinin altı yaşın altındaki çocuklara uygulanması pek tavsiye olunmaz.


Günümüzde yapılan bir çok araştırma sonucunda şu ortaya çıkmıştır.  pPk az orandaki çocukların bu uygulamalardan yarar sağlayabileceğini bile garanti edememektedir. Evet, bir çok çocuk burun tıkanıklığını giderici ilaçları, anti-histamini veya kimyasal öksürük azaltıcıları aldıklarında öksürük ve soğuk algınlıkları iyileşme belirtileri gösterebilmektedir.

Fakat yine de, bu ilaçların çoğu olmazsa da, aynı psikolojik etkiyi ‘olmayan ilaçları’ plaseboları çocuklara vererek de elde edebilirsiniz. Bu koşullar altında öksürük devam edecek olursa, doktorla temas kurmanız gerekebilir. Zira yaygın bir soğuk algınlığından ötesi, bebeğinizin öksürüğünün nedeni olabilir.

Bebekler Neden Öksürür? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum: