28 Temmuz 2022 Perşembe

Bebek Emzikleri Zararlı Mı?

Hangi emzik daha sağlıklı?

Merhaba,
Hemen hepimiz bebeklerimiz daha doğmadan bebeklerimiz için alışverişimizi, hazırlığımızı yaparız.
Bu alışverişin önemli bir parçası da bebek emzikleridir. Fakat çoğumuz eskinden gelen bir alışkanlık olarak aldığımız emziklerin faydalı mı zararlı mı olduğunu düşünmeden bir bebek emziği alırız.
Böyle dedim diye hemen korkmayın. Uygun emzikleri uygun şekilde kullandığımız takdirde doktorlara göre hiç bir sakıncası yok.
Peki bu uygunluk nedir? burada biraz dikkatli olmak gerekiyor.
Şimdi ilk durum emziğin uygun olması.
Piyasada iki çeşit emzik bulunur: Silikon ve kauçuk.
ikisinin de kullanım alanları farklı farklıdır.
Silikon emzikler silisyum maddesinden yapılırlar. kolay kolay formu bozulmaz fakat diş darbelerinden aşırı etkilenebilirler. O yüzden dişler çıkana kadar bu emzikler kullanılabiliyor.
Kauçuk emzikler ise doğal emziklerdir. diş çıkarmış bebeklerin artık kauçuk emzik kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Bebek emziği nasıl olmalı?

Bir de emziklerde damaklı - damaksız olayı vardır.
damaksız emzikler bebekler tarafından daha çok tercih edilirler çünkü anne memesini andırmaktadırlar. Fakat bu emzikler bebeğin damak yapısını ve üst ön diş düzenini bozabilirler. Bebeklerin 1-2 yaşlarında damaklı emzik kullanmaları daha uygundur.



Halk arasında çok yapılan hatalardan biri de emziğe şeker batırmaktır. Bu Davranış biçimi bebeklerin diş yapılarına zarar verebilir. Aynı şekilde daha önce anne baba veya bir başkasının emziği ağzına alması da oldukça sağlıksızdır. Emzikler; kauçuk olanlar soğuk dezenfektan madde ile silikon olanlar da sıcak dezekfektan madde ile temizlenirler.

Gece uyuturken emziklerin çıkartılması daha uygun bir davranış olur. Eğer bebek emziksiz uyuyamazsa uyuduktan sonra çıkartılması gerekir.
Bebekler en geç iki yaşına geldiğinde emziği artık bırakmaları gerekir. Eğer bırakmazsa bu bir bağımlılık yaratır ve ileride kendine özgüveni olmayan bir birey olmasına neden olabilir.

bebek emziği temizliği
bebek emziği ömrü ve değiştirme



Bebek Emzikleri Zararlı Mı? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum: