28 Temmuz 2022 Perşembe

Bebeğim Ne Zaman Konuşacak?

Bebekler İlk Ne Zaman Konuşur?

Bebeklerimiz en değer verdiğimiz varlıklarımızdır. Çoğu zaman onlara gözümüz gibi bakarız. Bebeklerin doğumuyla başlayan annelik ve babalık görevleri hayat boyunca devam etmektedir. Her bebeğin gelişimi ve büyümesi farklılık göstermektedir bir bebekte gözlenen gelişmeler diğer bir bebekte aynı şekilde oluşmayabilir gecikebilir bu çok doğaldır.

Bebeklerde Konuşma Sorunları

Bu yüzden anne ve babalar kendi bebeklerini diğer bebeklerle karşılaştırmamaları gerekir. Bebeklerde genellikle konuşma zamanı 8-10 ayları arasında başlamaktadır. Bu süreden biraz daha erken ya da biraz daha geç konuşmaya başlayan bebeklerde rastlanmaktadır.8 nci aydan itibaren bebekler küçük kelimeler söylemeye çalışırlar.

Çocuklarda Konuşma Gecikmesi  

Bu dönemde anne ve baba arasında genellikle annemi yoksa babamı diyecek diyecek beklentisi oluşmaktadır. Oysa bebekler genellikle baba kelimesini daha çabuk söyleyebilmektedirler. Bebeğin baba demesiyle anne biraz üzülebilir onun her şeyiyle ben ilgileniyorum ben yapıyorum niye baba kelimesini daha önce söyledi diye düşünür. Bebeğimizin büyüme aşamasında anneler olsun babalar olsun genellikle bebekleriyle konuşurlarsa bebekler bunu anlayabilmekte ve karşılık olarak sesleriyle tepkilerini belli etmektedirler.
şu iyi bilinmelidir ki o da konuşarak yeterli, sürekli ve düzeyli iletişimler kurulabilmesi mümkündür.

Bebeğim Ne Zaman Konuşacak? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum: