19 Şubat 2011 Cumartesi

Bebek Bakımı İçin Pratik Tavsiyeler

Bebek bakımı kolay gibi görünse de çok zor bir iştir. Bebeklerin dilinden anlamayı gerektirir bir de sabır ve bebek sevgisi. Bunlar olmadan bir bebeğe bakmak eziyete dönüşebilir. Bu hem sizin için hem de bebek için iyi olmaz.
Bebek bakımında en çok dikkat etmeniz gereken şey çocuğu korumaktır. Bebek soğuktan, mikroplardan korunmalı, kendi kendine yapacağı hareketlerle tehlike yaratacak bir durum varsa bu durumlara karşı önlemler alınmalı veya bebek o ortamdan uzaklaştırılmalı. Nedir bunlar? En basitinden soba üzerinde duran çaydanlık devrilmesiyle kaç bebeğin canı yanmıştır ya da yanan sobaya yapışan bebeklerin sayısı nedir gibi sorular sizin sorunuza cevap olabilecek türdendir. Bebekleri bu gibi durumlarda görmemek için bu ortamlardan uzak tutmalı ya da önlemini almalıyız.
Bir diğer husus da bebeğin açlığıdır. Azıcık yemek yedi diye açtır daha yer diye düşünmeyin. Size göre az yiyecek tabii. O daha bebek ne kadar yiyebilir ki? Bebekler az yerler ve sık acıkırlar. Siz sık acıkmasın diye tıka basa yedirirseniz ya yemez, yerse de kusar. Tecrübeyle sabittir bu. Küçükken annemin zorla yedirdiği şeyleri bir kere bile kusmamazlık etmemişim. Bebek bir yemeği yemiyorsa karnı toktur. Ancak iştahsızlığı varsa bir rahatsızlığı vardır. Bu durumda susamış olabilir. Belki de altı kirlendi. Bu durumlar mevcut değilse bebeği doktora götürmekte doktora danışmakta fayda var.


Bebeğin altını değiştirmeye gelirsek, bebeğin altı nasıl değiştirilir? Bu çok basit ama pis kokan bir işlem. Bebek dışkıları inanın sizinkilerden pis kokar. Bu sebeple zorlanabilirsiniz ama biz baştan uyardık bu iş sabır ve sevgi işi. Bebeğin altını değiştirmek için öncelikle kullanacağınız malzemeleri yanınıza alın. Bu malzemeler; bebek bezi, ıslak mendil(poposil), bebek pudrası, etraf kirlenmesin diye bebeğin altına yayacağınız bezdir. Öncelikle bezi yayın ve bebeği bezin üstüne yatırın. Daha sonra bebeğin bezinin cırt cırtlarını açın ve koku eşliğinde bebeğin ayaklarının birleştirerek havaya doğru kaldırın. Bebeğin poposu havalandı. Şimdi bezi altından çekin ve kenara koyun. Bebeğin poposunu yere salmadan poposil ile bebeğin poposunu temizleyin bir güzel. Ardından bu pis mendili çıkardığınız bebek bezinin içine atın ve bebek bezini pis tarafı içe, temiz tarafı dışa gelecek şekilde top gibi yapıp cırt cırtlarından bağlayın. Bebeğin altına temiz apışı serin aynı kirlisini çıkarttığınız gibi yapın. Bebeğin altına sürüverin bezi. Daha sonra bebeğin poposunu pişik olmasın diye pudralayın ve bacaklarını bırakarak apışı cırt cırtlarından bağlayın. Bebek bezi nasıl değiştirilir, bebek bakımı nasıl yapılır anlatımı umarız anlaşılabilir olmuştur.

Bebek Bakımı İçin Pratik Tavsiyeler Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum: